Szélessávú méh,

szélessávú méh

Mikroinvazív sebészet a nőgyógyászatban Mikroinvazív sebészet a nőgyógyászatban Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy bizonyos műtéti beavatkozásokat, minél rövidebb idejű kórházi tartózkodással, minél kisebb megterheléssel és esztétikailag is kedvezőbben oldjunk meg. A minimál invazív sebészet nem új keletű módszer. Végeredményben az endoscopia egyik formája.

Az endoscopia gyökerei már régebbi korokban is felismerhetők - Abulkasim már külső fényforrással végzett nőgyógyászati vizsgálatot.

paraziták kódja jagnjadi a fehér féreg fészkelő lepke

Ott szentpétervári nőgyógyász végzett először laparoszkópos vizsgálatot. Az as évek végétől testüregekbe húgyhólyag, végbél való betekintést csövekkel, majd lencsével ellátott csövekkel, gyertya, később villanyizzó megvilágítás segítségével oldották meg.

az emberi paraziták eltávolítása feleletválasztós helmintológiai kérdések

Az endoscopia jelenlegi színvonalát az as évek végére érte el, azonban jelenleg is hatalmas fejlődésen megy keresztül. Az utóbbi években a technikai eszközök, berendezések egész tárháza került bevezetésre. Videokamera, LCD monitorok, adatrögzítő berendezések segítik a munkát.

prosztatarákot okoz helmintok opistorhiasis kezelse

A szélessávú méh berendezéseknek köszönhetően a műtét közben látott kép, részlet gazdag, nagyított és éles, pontos. A nőgyógyászati endoscopia az általános endoscopiának megfelelő módon fejlődött.

Felületi mintázat Absztrakt A metasurok olyan tervezett interfészek, amelyek vékony réteget tartalmaznak plazmon vagy dielektromos nanostruktúrákra, amelyek kívánatos módon képesek a fényt manipulálni.

Előbb diagnosztikus céllal, majd mind gyakrabban operatív céllal szélessávú méh a technikát. Egyre bonyolultabb és nehezebb műtéteket végeztek endoscopos úton. Az adnexumok műtétje, a méhen végzett bizonyos beavatkozások myoma, méhelőesésendometriosis miatt végzett beavatkozások, méhen kívüli terhesség műtétjei, a sterilisatio, valamint a méheltávolítás is elvégezhető endoszkópos úton.

férfi szemölcsök papillomavírus warzen entfernen

Az utóbbi években bizonyos onkológiai betegségek megoldását is megkísérelték laparoscopos technikával. Zimmer Ez a megállapítás valóban igaz nemcsak sebészeti, hanem nőgyógyászati gyakorlatunkra is.

lyukak a testben a parazitáktól nemi szemölcsök férfiaknál és nőknél

Olvassa el is