Parazita vajmorzsa
Két héten át tartó szavazást követően, a Magyar Mikológiai Társaság kihirdette, hogy melyik gomba nyerte el a as Év gombája címet. A három jelölt közül — disznófülgomba, honi csillaggomba és süngomba — végül a süngomba lett a győztes a közönségszavazatok 42,8 százalékával.
Epres-almás morzsasüti
Magyarországon óta védett. Tudtad, hogy a fish and chips nem angol eredetű étel?
Parazita vajmorzsa Süti titkok: Sárgabarackos-zabos morzsasüti - aranystrucckoszeg.
Portugál zsidóktól parazita vajmorzsa Tisztán emlékszem, mikor ettem először morzsasütit, illetve akkor még nem is tudtam, hogy ez a neve: Két hetet töltöttem Bretagne-ban, az egész nyaralás a kulináris élvezetekről szólt vagy mondhatjuk azt is, hogy folyamatosan ettünk. Isteni dolgokat kóstoltam, például életemben először homárt, sokfogásos vacsorákat finom borokkal társítva.
Egyszerű, gyors és könnyen variálható A morzsasüti egy otthonülős délutánon született, és ott parazita vajmorzsa meg is tanultam a készítését. Tényleg nem volt bonyolult, de azért leírtam gyorsan, hogy el ne felejtsem.
Hazahoztam, de persze az évek alatt nyoma veszett - azonban szerencsére emlékezetből is meg tudtam sütni. A morzsasüti egy nagyon gyors sütemény, az a típus, ami akkor igazán jó, amikor hirtelen toppannak be a vendégek vagy megkívánunk valami édeset.
Ez a változat almával készül, de körtével vagy valamilyen szezonális bogyós gyümölccsel is finom. Táfelspicc Egy kis vaníliafagylalt még jobban kihozza az ízeket.
A köretként felszolgált péksüteményes mártás és vaníliafagylalt mellett. Kezdjük az alján lévő kéreggel! Tésztahéj Ez egy kissé savanyú kéreg, amely néhány perc alatt összeolvad. Finom állagú, hasonló a cukros sütihez, és tökéletes alapja ennek vagy bármelyik elkészítendő süteménynek. Egyszerűen keverje össze a lisztet, a porcukrot és a sót egy konyhai robotgépben, és vágja le a vajat.
Mitől lesz ropogós? A lényege a minél ropogósabb állag, én parazita vajmorzsa cukorral készítem és a liszt egy részét zabpehellyel helyettesítem.
Becsapós, mert hiába a zabpehely, nem diétás, viszont szuperül ropog. Almás morzsasüti. Lehet, hogy érdekel.