Mongol féreg

Kriptozoológia 4. rész - Mongóliai halálféreg - CINEGORE

Vadászható a Loch Ness-i Mongol féreg A Thacher-kormány delfinekkel kerestette, és védelem alá helyeztette volna a lényt.

a tüdő tüneteinek kezelése

Kutatókból és tévésekből álló új-zélandi expedíció indul a Góbi-sivatagba, hogy megtalálják az Allghoi Khorkhoi-t, vagy ismertebb nevén a mongol halálférget, ami időtlen idők óta szerepel a helyi legendákban és pletykákban.

Mongóliában mindenki ismer valakit, aki látott már olyan embert, aki találkozott már a halálféreggel, csak éppen lefényképezni nem sikerült még senkinek az állatot. A tudósok nagy része a Loch Ness-i szörnyhöz és a jetihez hasonlóan a kriptozoológia területére sorolja az állatot, de vannak, akik nem zárják ki létezésének lehetőségét.

természetes béltisztítás

Több expedíció indult már a halálféreg felkutatására, de eddig egy sem járt sikerrel. Az új-zélandiak két hetet töltenek majd a sivatag legkietlenebb vidékein, a mongol-kínai Mongol féreg közelében, ami a Föld legkevésbé feltérképezett helyeinek egyike.

töltőanyag töltése

A halálféreg létezésében a sivatagban élők szilárdan hisznek, elbeszélésük szerint az állat nagyjából másfél méteres, vörös színű és ragadozó: a homokból hirtelen a felszínre törve savat köp az áldozatára, ami annyira erős, hogy pillanatok alatt megöl egy lovat vagy akár tevét.

Más források szerint egyes angolna- és rájafajokhoz hasonlóan a féreg áramütéssel is megbénítja a prédáját, mielőtt savat köpne rá, biztos ami biztos.

Férgek vannak a házban

Az állatról először ban számolt be egy amerikai felfedező és paleontológus, Roy Chapman Andrewsaki egyébként arról is híres, hogy George Lucas a pletykák szerint róla mintázta Indiana Jones karakterét.

A féregről az állítólagos szemtanúknak a sivatag más-más részeiről származó beszámolói meglepően egybevágnak — ahogy például a Loch Ness-i szörnyről szólók is.

Azonban a világ egyik legkietlenebb területén élő mongoloknak semmi érdekük nem fűződik ahhoz, hogy hazudjanak a szörnyről, nem fognak milliónyi turistát vonzani vele a sivatagba, érvel az expedíció egyik szervezője, David Farrier, aki százalék közé becsüli annak esélyét, hogy megtalálják a legendás szörnyet. A kutatók dinamittal próbálják előcsalogatni a férget, mert az a legendák szerint a kisebb-nagyobb földmozgásokra érzékeny, és azok alapján jön fel a felszínre ebben hasonlít a Dűne-regények homokférgeire.

féreg tinktúrák gyermekek számára

Hasonló méretű, sőt nagyobb férgek egyébként élnek Ausztráliában és Dél-Amerikában is, de a biológusok szerint nem valószínű, hogy egy ilyen méretű ragadozó meg tudna élni és képes lenne élelmet szerezni magának a Góbi-sivatagban.

Olvassa el is