Gyömbér méregtelenítés

A méregtelenítő gyömbér – Borostyáakkudoktor.hu

Ügyfélszolgálat

Kurucz Barbara A téli időszakban mindenki hajlamosabb kicsit elengedni a gyeplőt, így könnyebben felszalad pár plusz kiló. A kabátszezonban sokan elnézőbbek az alakjukkal szemben, a baj csak az, hogy az alapjáraton zötyögő anyagcsere-folyamatok ördögi kört indítanak el, hiszen a szervezet felesleges zsírraktározásához vezethetnek. A vitaminokban, rostokban gazdag alapanyagok nem csak az immunrendszert erősítik, hanem az emésztés optimális működését, valamint a súlycsökkenést is elősegítik.

gyömbér méregtelenítés

Bár a fogyás első számú támogatója a testmozgás, az egészséges, tudatos étrend éppúgy fontos. Apró lépés ugyan a cél felé, de ez a méregtelenítő ital is gyömbér méregtelenítés segíthet, ami rostjainak köszönhetően alaposan felpörgeti az anyagcsere működését!

gyömbér méregtelenítés

A fáradtság, levertség — ami a legtöbb hiánybetegség kísérőtünete — sokaknál fokozottabb étvágyhoz vezet, hiszen a jó falatok — különösen az édességek — olykor hangulatjavítóként is beválnak. Ám ez csupán pillanatnyi, csalóka fellendülést okoz, a túlzásba vitt cukorbevitel pedig tovább gyengíti az immunrendszert. Természetesen nem kell lemondani a nyalánkságokról, ám jó, ha pár vitamindús fogás is helyet kap az étrendben, hiszen a farkasétvágy is alábbhagy, amint a mikrotápanyagok pótlásra kerülnek.

gyömbér méregtelenítés

A szinte olthatatlan csokoládé utáni vágy például gyakran magnéziumhiányra utal, aminek a másik fő tünete az állandó kimerültségérzés.

A nyers zöldségek és gyümölcsök ahhoz is hozzásegítenek, hogy frissebbnek, energikusabbnak érezd magad. Antioxidánsaikkal támogatják a szervezetben lezajló méregtelenítő folyamatokat, rostjaikkal kitakarítják a bélfalakon megtapadt lerakódásokat.

Szerző: Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus Gyömbér Zingiber officinale A gyömbér Ázsiában, Afrikában és a Nyugat-Indiai-szigeteken honos, de más trópusi területeken is termesztik1. Orvosilag csak a gyöktörzse és gyökere használható. A nyolc hónapos növénynek van a legoptimálisabb hatóanyagtartalma, ezért ezek gyűjtése ajánlott2. Felhasználása: A gyömbér legismertebb hatása, hogy csökkenti az émelygést, a gyomorfájást és az utazás közbeni hányingert.

A gyümölcsök értékes összetevői gyorsítják az anyagcserét, emellett teltségérzetet okoznak, és elűzik a farkaséhséget. Kitűnő alternatívának minősülnek, ha rád törne az édesség utáni vágy.

gyömbér méregtelenítés

Akár folyékony formában is bekerülhetnek az étrendbe: a méregtelenítő italok ideálisak gyömbér méregtelenítés, hiszen már a nap elején feltöltik a szervezetet vitaminokkal, és az emésztésre is jótékony hatást gyakorolnak.

A vitaminokban gazdag méregtelenítő ital segít formába lendülni Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs, és köztudottan diétás, hiszen nagyon kevés kalóriát tartalmaz.

Keresés az oldalon

Megtalálható benne a pektin nevű enzim, ami a székrekedés egyik legjobb ellenszere, ám az anyagcserét is segít felgyorsítani. Flavonoidjai erősítik az immunrendszert, és gátolják a szabad gyökök sejtromboló hatásait.

Pácolt gyömbér - Örömszerző pillanatok

Érdemes reggelente elfogyasztani egy almát, hiszen tisztítja a bélrendszert, és a puffadást is megszünteti. Az alma gazdag C-vitaminban, így javítja a zsíranyagcserét.

Pektintartalma miatt teltségérzetet okoz, és szénhidrátjai lassan szívódnak fel.

A méregtelenítő gyömbér Többféle gyömbér egy kínai piacon A gyömbért Kínában már a Krisztus előtti évszázadokban is használták.

A gyümölcs nem dobja meg túlságosan a vércukorszintet, rostjai pedig felpörgetik az ellustult emésztést. A gyömbér megnyugtatja a gyomrot, és az emésztést is segít felpörgetni.

Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt A népi gyógyászat már ősidők óta használja a gyömbért - latinul Zingiber officinale - elsősorban émelygés és megfázás ellen.

A csípősségért felelős anyagai nagyszerű vízhajtók, így a puffadással is leszámol. Bármilyen formában bekerülhet az étrendbe, hiszen a szárított gyömbér ugyanúgy kifejti jótékony hatását. Hozzávalók 2 főre:.

Olvassa el is