Gyarmatosító méregtelenítő

gyarmatosító méregtelenítő

TUDOMÁNYPLÁZA

Olvasási idő: 2 perc A testünkbe került méreganyagok általában az anyagcsere folyamatok során eltávoznak szervezetünkből.

A méreganyagok kiválasztásában nagy szerepet játszik vesénk, májunk, tüdőnk, bélrendszerünk és bőrünk is. Az öntisztítási mechanizmus azonban sok embernél támogatásra szorul, mert nem képes maradéktalanul ellátni feladatát; ami valljuk be a mai világban egyre gyakoribb probléma. Nem meglepő tehát, ha a szervezet komolyabb méregtelenítésre, lúgosításra szorul.

gyarmatosító méregtelenítő

Mik a tünetei annak, hogy méregtelenítésre, lúgosításra szorul a szervezetünk? Ha megváltozott a bőr állapota sárgás, petyhüdt Ha tartós és kellemetlen szájszagot tapasztal Ha folyamatosan lepedékes a nyelve Ha töredezett a haja és a körme Ha állandóan fáradtnak érzi magát Ha életében mindennapos vendég a stressz Ha jelentős súlyfelesleggel küzd Ha sokszor vannak gombás fertőzései Ha lehangoltnak, depresszívnek érzi magát Ha cukorbetegséggel küzd Ha állandó emésztési problémái vannak Ha magas a vérnyomása Ha sokszor fáj a feje vagy alvásproblémái vannak Ám nagy tévedés az, hogy szervezetünk elsavasodása betegség!

A túlsavasodás nem betegség, hanem sok betegség forrása, létrehozója.

Érettségi 2018 - Történelem: Az 1848-as áprilisi törvények

A krónikus túlsavasodás következtében ugyanis energiahiány lép fel és csökken a sejtek és a szervek teljesítőképessége is. Amikor a szervezet nem működik optimálisan, akkor a legkülönbözőbb területeken alakulhatnak ki kóros elváltozások vagy akár krónikus betegségek.

A méregtelenítési folyamat legfontosabb szerve a máj, gyarmatosító méregtelenítő a toxikus anyagok nagy része a gyomorba kerül be először. Sajnos ebben szerepet játszanak az ész nélkül bekapkodott gyógyszerek is.

Neera méregtelenítésről bővebben

A gyomor-bél traktus számos más módon is befolyásolja méregtelenítést. Bél mikroflórája képes indukálni vagy gátolni a méregtelenítő tevékenységet.

De mivel a kórokozó baktériumok toxinokat termelnek, a mérgező anyagok nagyon sokszor jutnak be a vérkeringésbe, növelve ezzel a mérgező terhelést. Az elsavasodás hátterében állhat a túlzott mennyiségű savképző étel fogyasztása, hiszen a húsok és egyéb állati eredetű ételek, a túlzott cukorfogyasztás, valamint fehérjebevitel könnyen felborítja a szervezet belső egyensúlyát.

Természetesen elsavasodást okozhat a mértéktelen alkoholfogyasztás, a finomított élelmiszerek, de még a hőkezelt gyümölcslevek fogyasztása is.

gyarmatosító méregtelenítő

A mozgásszegény életmód következtében a vérkeringés elégtelenné válik és az izmokban oxigénhiány alakul ki, ilyenkor tejsav termelődik az izomzatban, ami tovább gyarmatosító méregtelenítő szervezetet.

Az egyik legfontosabb, hogy a méregtelenítés során támogatást kapjanak azok a szerveink elsősorban a májatamelyek az általában zsírban oldódó anyagokat xenobiotikumok vízben oldódó anyagokká alakítják. Az egészséges élethez azonban mindemellett elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az elsavasodás veszélyeivel és felfigyeljünk az okozott problémákra!

gyarmatosító méregtelenítő

Olvassa el is