Előétel gomba, Recept Előétel, Gomba | Bonduelle

8 kiváló gombás recept, amit ki kell próbálnod!

előétel gomba

Portugál zsidóktól származik Ez az ízletes, fokhagymás vajban pirított gomba mindenhez jól passzol, de a gombaimádók így, önmagában is odáig lesznek érte. Be előétel gomba vallanom, sokáig nem szerettem a gombát és még most is barátkozom vele. Az, hogy melyik ízlik, attól függ, hogy hogyan és mivel készül a gomba - azonban ezek a lepirított, petrezselymes gombafejek mind állagukban, mind ízükben zseniálisak.

előétel gomba

A gombafejek nassolnivalóként és köretként is megállják a helyüket, steak, sült borda, sült csirke vagy lazac előétel gomba illenek a leginkább, de előételként, különféle sajtokkal is isteniek.

Ha valamilyen szaftosabb, krémesebb formában készítenétek el a gombát, arra is hoztunk nemrég egy receptet. Bár a fokhagyma fontos eleme előétel gomba köretnek, sőt, nélkülözhetetlen, csak a főzés legvégén adjuk a gombákhoz.

előétel gomba

Ugyanis a fokhagymának nagyon kevés idő kell, különben lekap, megkeseredik és az az egész ételt elronthatja. Fűszerek közül kakukkfűre és petrezselyemre lesz szükségünk, lehetőleg frissre, mindkettő nagyon jól illik a gombához, nemcsak az ízét dobja fel, hanem az illata is varázslatos lesz.

előétel gomba

Fokhagymás, petrezselymes gombafejek.

Olvassa el is